Categorie: Tradiţii de toamnă
Tradiții și superstiții în săptămâna Filipilor de toamnă
După cum spune tradiția populară la data de 10 noiembrie încep “Filipii de toamnă”, care durează șapte zile, astfel trei dintre Filipi sunt celebrați înainte de postul Crăciunului, iar ceilalți patru Filipi în post.
Tradiții, obiceiuri și superstiții de Mihail și Gavril
O zi deosebit de importantă a calendarului ortodox o reprezintă ziua de 8 noiembrie, respectiv sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavril. În calendarul popular soborul Sfinților Mihail și Gavril se serbează…
Tradiții, obiceiuri și superstiții de Halloween!
Ziua de 31 octombrie este cunoscută de câțiva ani buni și în România ca ziua de Halloween sau Sărbătoarea tuturor sfinților. Sărbătoarea de Halloween este de origine celtică fiind introdusă în…
Tradiții, obiceiuri și superstiții de Sfântul Dumitru
Sărbătoarea Sfântului Dumitru este asociată cu moartea naturii, cu sosirea iernii și a frigului. Conform datinei, Sfântul Dumitru este omologul Sfântului Gheorghe și de asemenea, Sfântul Dumitru este patronul păstorilor și garantul soroacelor.
Tradiții, obiceiuri și superstiții în ajunul Sfântului Dumitru
Ajunul sfântului Dumitru, în credința ortodoxă este o sărbătoare cu un pronunțat caracter funerar. În ajunul sfântului Dumitru se fac pomeniri ale morților și se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câștigarea bunăvoinței strămoșilor pentru a obține în anul care vine recolte bune.