Sărbătoarea Paștelui în anul 2018

Sărbătoarea Paștelui în anul 2018

Învierea Domnului este cea mai veche sărbătoare creștină care marchează începutul tuturor sărbătorilor și praznicelor creștine.

De asemenea, Paștele este o sărbătoare pe care o întâlnim atât la creștini, cât și la iudei.

De Paște, creștini din întreaga lume sărbătoresc Învierea Domnului, iar iudeii eliberarea de sub robia egipteană. Spre deosebire de iudei, care pot sărbători Paștele în orice zi a săptămânii, creștinii prăznuiesc Paștele obligatoriu în zi de duminică.

Se știe despre Paște că se sărbătorește la o dată diferită în fiecare an, astfel anul acesta Învierea Domnului sau Sfintele Paști se sărbătorește pe data de 8 aprilie.

Sărbătoarea Paștelui este una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății. Pentru această zi mare, oamenii se pregătesc din timp, practicând o serie de ritualuri și ținând post, fiindcă numai așa vor putea cinsti cum se cuvine această zi sfântă, a învierii Domnului.

Sfintele Paști este, totodată, o sărbătoare vastă, plină de tradiții și obiceiuri, respectate cu precădere la sate sau în orașele mai mici.

Sărbătoarea Paștelui ne umple sufletul de bucurie în fiecare an, iar copiii abia așteaptă să ciocnească vestitele ouă roșii, simbol al Paștelui.